Лудият Девин Таунсенд ще забива в Пловдив
Лудият Девин Таунсенд ще забива в Пловдив / Пресцентър
Лудият Девин Таунсенд ще забива в Пловдив
90704
Лудият Девин Таунсенд ще забива в Пловдив
  • Лудият Девин Таунсенд ще забива в Пловдив

Един от най-емблематичните хевиметъл музиканти от последните три десетилетия Девин Таунсенд най-после ще свири у нас. Той пристига на 22 септември 2017 година за концерт в Амфитеатъра в Пловдив. Уникалното шоу ще бъде посветено на годишнина от един от най-известните му албуми „Ocean Machine: Biomech".

През втората част на концерта, заедно с Девин и групата му, на сцената ще излезе оркестърът на Пловдивската опера, дирижиран от бургазлията Левон Манукян, известен с работата си в много симфо-рок проекти, най-прочути сред които тези с „Оpeth" и Таря Турунен. Цялото представление, както обикновено изпълнено с впечатляващи визуални ефекти, ще носи подзаглавие „Животът в неговата цялост".

Девин Таунсенд се занимава с музика от много малък. Той е мултиинструменталист, отличен саунд инженер и композитор. Стана известен през 1991 година, когато виртуозът Стив Вай го покани за соло певец в албума си „Sex&Religion". Лудият канадец притежава уникален глас от четири октави и във всички свои групи досега без проблем смесва чисти хармонии с брутално дет метъл звучене.

Сегашната му банда се нарича „Девин Таунсънд проджект". Последните два албума, които той издаде с нея са „Ziltoid 2" и чисто новия „Тranscedence".