Елин Топузаков ще бъде временно наставник на Левски, а Асен Букарев ще бъде негов асистент. Това обяви вчера спортният директор на клуба Станислав Ангелов.

Досегашният треньор на тима Люпко Петрович подаде оставка в неделя, часове преди отборът да излезе срещу "Берое" на "Герена". Въпреки неприятната ситуация, "сините" постигнаха успех с 2:0.

Защо Петрович си тръгва точно сега?

"Комуникацията ни с Люпко Петрович бе много добра. Той не е изразявал пред мен недоволство", заяви след изненадващата оставка на Петрович Станислав Ангелов. "При така създалата се ситуация временно треньор на отбора ще бъде Елин Топузаков, а Асен Букарев ще бъде негов помощник", посочи Ангелов.

Самият Топузаков призна, че приема назначението и дори вярва, че няма да се окаже само временен вариант. "Аз съм амбициозен човек и е нормално да имам такова желание. Преди години, когато бях на 17, мечтата ми бе да заиграя и да се утвърдя в състава на Левски. Сега отново мечтая да се докажа тук, но вече като треньор", заяви той.

"Благодарен съм на Люпко Петрович, тъй като ми помогна много през тези 5 месеца, в които бяхме един добър екип. Показа ми много тънкости, а на раздяла ми пожела и късмет в борбата за титлата. Наясно съм, че ни очакват тежки битки", допълни Топузаков.

Спас Русев за Люпко пред Дарик: Шокиран съм

и още: Люпко за Дарик: Постъпих така, за да спечелим мача с Берое

"Люпко можеше да ни даде неговата визия и да ни постави някакви условия за подобряване и продължаване на работата. А не да ни изненадва. Не знаем защо това става в период, когато има три тежки мача", коментира още неочавания развой на събитията на "Герена" спортният директор.

"Това според мен цели разединяването на левскарската общност. За мен истинските мъже и хора се познават в трудните моменти. Добре, че не стигнахме до трудни моменти с Люпко Петрович", добави Пелето.

Още по темата четете на Gong.bg