Гласуваме с близо 300 000 бюлетини, ще има и 15 секции за машинно гласуване
Гласуваме с близо 300 000 бюлетини, ще има и 15 секции за машинно гласуване / Радка Минчева, архив

298 400 е тиражът на двата вида бюлетини, с които ще гласуват жителите на област Разград на 6 ноември – съобщиха от пресцентъра на Областна администрация-Разград. Тиражът на бюлетините за президенските избори е 152 400, а за референдума – 146 000.

В петък ще пристигнат изборните книжа за референдума, а в понеделник – за президентските избори. Това е станало ясно днес на работна среща на Техническия екип по организационно-техническата подготовка за провеждане на изборите за президент и референдума.

Изборните книжа ще бъдат раздавани на общините на 4 ноември съвместно с Районната избирателна комисия.

На 27 октомври от 10,30 часа в сградата на община Разград, ст. 102, членове на Обучителното звено на ЦИК ще проведат дистанционно обучение на РИК и представители на Областна администрация Разград, общинските администрации, други заинтересовани институции и участници в изборния процес, по предварително оповестен график и утвърдена програма.

Броят на избирателните секции в област Разград е 201. Машинно ще се гласува в 15 от тях: в община Разград – 11 секции, в община Исперих – 2 и в община Цар Калоян – 2 секции. ЦИК със свое решение ще определи специални правила за провеждането и начина на машинно гласуване, което ще се публикува на интернет страницата на ЦИК, а също така, ще бъде раздадено и ще бъде на разположение на съответните СИК определени за машинно гласуване, наред с другите изборни книжа и материали.