Шестима души на съд заради снимките с голите гърди на херцогиня Катрин
Шестима души на съд заради снимките с голите гърди на херцогиня Катрин / Guliver/Getty Images

Шестима журналисти, фотографи и медийни босове отиват на съд във Франция за нарушаване на личния живот на херцогинята на Кембридж Катрин във връзка с публикации на нейни снимки с голи гърди през 2012 година, предаде Франс прес.

Уилям и Кейт ще искат обезщетение за голите снимки

Главната редакторка на сп. "Клоузър", президентът на пресгрупата "Мондадори", собственик на изданието, директорът на "Прованс" и фотограф от този регионален всекидневник, както и двама фотографи от френска агенция ще се явят пред съда с обвинения за нарушаване на личния живот на кралската особа и за съучастничество.

Френски съд осъди изданието, публикувало първо голите снимки на Кейт

Регионалният вестник "Прованс" публикува снимки на херцогинята на Кембридж по бански на своята първа страница в броя си от 7 септември 2012 година. Една седмица по-късно, фотографии на Катрин с голи гърди се появиха в седмичното сп. "Клоузър".

Хакер открадна хиляди снимки на британското кралско семейство

Кралската особа беше заснета да прави слънчеви бани на един балкон в частно имение в южната част на Франция, където изкарваше ваканцията заедно със съпруга си, принц Уилям.

Принц Уилям предупреди папараци да не тормозят сина му

Тогава ръководството на "Прованс" отрече фотографка на вестника да е автор на снимките. Топлес кадрите след това се появиха и в други европейски издания, сред които и италианското "Ки", също собственост на "Мондадори". Същите фотоси видяха бял свят в шведско и датско списание за знаменитости.

Съдия забрани публикуването на снимки на Пипа Мидълтън

Кралската двойка тогава подаде иск за разкриване на папараците, заснели кадрите. Началото на съдебния процес трябва да се състои в рамките на 2017 година, припомня агенцията.

Източник: БТА