Болен подсъдим и заети адвокати отложиха делото срещу д-р Мичев
Болен подсъдим и заети адвокати отложиха делото срещу д-р Мичев / netinfo

Болничен лист за 5 дни изпрати до Районен съд-Разград д-р Бранимир Мичев като извинение за отсъствието си от съдебната зала днес. Той е подсъдим по две обвинения - обсебване чрез противозаконно присвояване на лекарства на стойност 3203,40 лева, собственост на разградската болница и за измама с цел да набави за себе си имотна облага  в размер общо на 5327 лева чрез възбуждане и поддържане на заблуждение у свои пациенти.

Отсъстваха и адвокатите на д-р Мичев – и двамата от Варненска колегия, те са изпратили молби до съда за отлагане, тъй като са ангажирани в този ден с други дела. Яви се само резервният защитник, назначен от Адвокатска колегия-Разград. Явиха се и 14 от 20-те свидетели, призовани за днес, нямаше представител на ощетената МБАЛ“Св. Иван Рилски“.

Болничният лист е изпратен на 25 октомври и започва точно от тази дата, за 5 дни е – уточни съдия Николай Борисов, но отказа да съобщи диагнозата, тъй като става въпрос за лични данни. Разпореди обаче да бъде извършена проверка в НОИ относно това дали е регистриран болничният лист, на чие име е, с каква диагноза и какво лечение, изиска и справка от МБАЛ“Св. Анна“-Варна относно това дали там е представен заверен този документ.

След като обяви новата дата на заседанието, съобразена със заетостта на адвокатите, които бяха представили информация за това кога имат дела, съдия Борисов се извини на явилите се свидетели „че ги разкарват за четвърти път“, но ги помоли да се явят на 20 декември, да бъдат разпитани и повече няма да ги викат в съда по този повод. За неявилите свидетели и вещи лица уточни, че ако повторно отсъстват, ще им  бъдат наложени глоби, които са до 1000 лева.

И през декември процесът е насрочен за 3 поредни дни – 20, 21 и 22 декември.