Руско министерство: 3 деца са убити в Алепо при обстрел от сирийски бунтовници
Руско министерство: 3 деца са убити в Алепо при обстрел от сирийски бунтовници / БГНЕС

Руското министерство на отбраната изрази учудване от пасивността на УНИЦЕФ и на отделни членки на Съвета за сигурност на ООН във връзка с активизирането на действията на терористи в Сирия, предаде агенция ТАСС.

Според информация на руската армия три деца са загинали днес при обстрел на тяхното училище в западната част на Алепо от страна на бунтовници от контролираната от тях източна част на града. По думите на говорителя на министерството на отбраната генерал Игор Конашенков при днешния обстрел са били ранени други 10 деца, съобщава и Асошиейтед прес.

Конашенков заяви, че сирийски бунтовници са стреляли по хуманитарния коридор, извеждащ от източната част на града, при което са били убити 12 и ранени 20 души.

Говорителят на руското министерство на отбраната посочи, че руски и сирийски военни самолети са летели на минимум 10 км разстояние от Алепо, спазвайки мораториума над военните полети в района, който бе обявен от Москва преди 10 дни.

Според него бунтовниците се възползват от прекратяването на полетите и са засилили обстрела по контролираната от правителството част на Алепо.

"Защо УНИЦЕФ и отделни постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН упорито не желаят да забележат нищо от това?", попита Конашенков, цитиран от ТАСС.

Източник: БТА