Екшън като във филм се изигра в монтанско село
Екшън като във филм се изигра в монтанско село / Дарик - архив

В 01,49 ч. в четвъртък на телефон 112 бил подаден сигнал, че мъж с брадва е нахлул в частен дом в с. Кобиляк, общ. Бойчиновци. На място веднага са изпратени полицаи от Бойчиновци – двама младши полицейски инспектори. Пред тях 50-годишният Ж. К. от с. Кобиляк заявява, че 42-годишният А.Л. от същото село нахлул в дома му с брадва по-рано същата вечер, тръгнал си и отново се върнал. Непосредствено преди пристигането на полицейските служители мъжът с брадвата си бил тръгнал.

Полицейските инспектори пристигнали със служебния си автомобил „Лада Нива” пред дома на А.Л. Мъжът излязъл разгневен от дома си и отправил множество обиди и заплахи към тях. При опит да бъде задържан оказал съпротива. Той се нахвърлил върху полицаите и изпокъсал униформите им. Към него се присъединява и синът му – А. П. /22 г./, живеещ на същия адрес, който също отправил закани и заплахи по адрес на служителите. Младият мъж държал в ръцете си кол. Докато вървяла разправията с органите на реда, бащата нанесъл с брадва множество удари върху предната лява врата на полицейския автомобил.

По време на екшъна един от полицаите направил предупредителен изстрел във въздуха, при което бащата се скрил в къщата.  Той категорично отказал да излезе оттам и да се предаде на полицията доброволно. Дори направил опит да избяга през покрива на къщата, но бил задържан. Синът му не е установен в дома му и към момента успява да се укрие. Причинените материални щети на служебния автомобил са в процес на изясняване. Бащата е задържан в РУ Монтана за срок до 24 часа.

Местопроизшествието е посетено от група на РУ Монтана и Участък Бойчиновци. По случая е образувано досъдебно производство.