БСП и ИК на Радев и Йотова се оплакаха от държавен и общински натиск в Кюстендил
БСП и ИК на Радев и Йотова се оплакаха от държавен и общински натиск в Кюстендил / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Оказван бе натиск върху кметовете и кметските наместници по селата в общината, върху общинските и държавни служители, да гласуват за кандидатите на ГЕРБ, заяви председателят на БСП- Кюстендил Иван Каракашки, на пресконференция след победата на президентската двойка Румен Радев и Илияна Йотова.
"Резултатите от вота в малките села, където гласуват по 15- 20 души, като Полска Скакавица, Лелинци, Ново село, Цървеняно, го доказват. Там губим избори за първи път. Изнудвани са първо кметските наместници от общинското ръководство, а след това и хората. На тези хора само достойнството им бе останало, а те им го взеха. Ние сме против този тип кампания", коментира Каракашки. На въпрос, дали тези данни са подадени към компетентните органи, Каракашки отговори, че хората се притесняват да застанат с имената си, за да загубят работните си места.
Лидерът на БСП- Кюстендил отчете със задоволство, че ген. Румен Радев печели в село Слокощица, където БСП няма успехи, макар и с няколко гласа преднина пред Цецка Цачева. В друго голямо село, като Ябълково, вотът е 270 на 80 гласа в полза на новият президент.
"Най- после начело на държавата е един умен, а не заслужил човек. Оказа се, че имаше значение, да обиколим общината и да се срещнем с хората, за да им разкажем какво момче става президент на България", каза председателят на ИК на Радев и Йотова в общината полк. Йордан Костадинов.

Резултатите в община Кюстендил, 17 614 гласа за ген. Румен Радев срещу 11 277 за Цецка Цачева.