БДЦ дадоха подкрепата си за бюджета, Народен съюз са против
БДЦ дадоха подкрепата си за бюджета, Народен съюз са против / БГНЕС

От партията "Български демократичен център" (БДЦ) смятат, че държавнически и отговорно е проектобюджетът за 2017 г. да бъде приет на първо четене. Това коментира пред журналисти депутатът от ПГ "Български демократичен център - Народен съюз" Росен Петров след среща с ръководството на БСП в парламента.

Разговорите с политическите сили в парламента за бюджета за следващата година са по инициатива на лидера на БСП Корнелия Нинова. Партия "Български демократичен център" и партия "Народен съюз" обаче са на различни позиции за бюджета, коментира Петров.

БСП, ПФ, "Атака" и "Народен съюз" са обсъдили бюджета за 2017 г.

От БДЦ посъветвахме БСП да подкрепи бюджета, това не е бюджет на ГЕРБ, това е бюджет на държавата, заяви той. Смятаме, че хората няма да приемат това Народно събрание да остави държавата без бюджет, посочи Петров. Хората ще се почувстват още по-несигурни в тази обстановка и смятаме, че държавнически и отговорно е бюджетът да бъде приет на първо четене, добави той.

Георги Ковачев от партия "Народен съюз" каза, че трябва да има сериозни промени в данъчните закони и поради тази причина бюджетът не може да бъде приет във вида, в който се намира в момента. Той посочи, че това ще стане между първо и второ четене и ще се отрази на макрорамката на бюджета. Според Ковачев бюджетът трябва да изразява доста по-социална политика.

БДЦ дадоха подкрепата си за бюджета Народен съюз са против
netinfo

Росен Петров каза, че на срещата с БСП не са обсъждали промените в изборното законодателство. БДЦ държи на мажоритарен избор в два тура, посочи той. Според Петров предсрочните парламентарни избори трябва да се проведат по новите правила, съобразени с резултатите от референдума.