БСП - Враца: Не е популизъм да се иска пенсия от 300 лева
БСП - Враца: Не е популизъм да се иска пенсия от 300 лева / Дарик Враца

Областният и общинският съвет на БСП във Враца днес свикаха нарочна пресконференция, на която благодариха на жителите на врачанска област за огромната подкрепа на изборите за президентската двойка Румен Радев - Илияна Йотова. "Ние се гордеем с тази победа, но за нас това не е повод за самодоволство. Ние много ясно разчитаме гласа на българските граждани" - заяви Николай Иванов, председател на Областния съвет на БСП.

"Резултатите от тези избори ясно показаха, че на хората от Врачанско им писна да живеят в мизерия и вече са на ръба на търпението. Те гласуваха така, защото им омръзна да са с ниски доходи, да не могат да си купуват лекарства, да изпращат всеки ден децата си в чужбина. Не е популизъм да се иска минимална пенсия от 300 лева. Не е популиско да се иска нормален начин на живот" - подчерта Цветелина Дамяновска, общински лидер на БСП във Враца. Според нея, хората от община Враца искат нормално здравеопазване, нормално образование, нормални доходи.

"Стремейки се да инвестираш в магистрали, пътища и инфраструктура, които са далеч от Северозапада, сякаш във Враца нищо не се случи и то дълго време" - обобщи Дамяновска. И подчерта, че такава подкрепа за БСП, макар и гласуването да бе за независимия кандидат Румен Радев, подкрепен от партията, в региона не е имало повече от 20 години.

"Сега в БСП започва едно голямо усилие за връщане на доверието. В следващите месеци отговорността на всички партии и политици ще бъде да се осигури една спокойна и разумна подготовка за предстоящите парламентарни избори. За да се даде възможност на българските граждани тази воля за промяна да я превърнат в една позитивна енергия, която да е в основата на следващото управление на държавата" - каза в заключение Николай Иванов.

Повече по темата утре след 10 ч. в предаването "Дарик Северозапад".