Пулев става официален претендент за световната титла при успех над Питър
Пулев става официален претендент за световната титла при успех над Питър / БГНЕС

Кубрат Пулев ще стане официален претендент за световната титла, ако победи в двубоя срещу Самюел Питър в събота. Това съобщи Кале Зауерланд на специална пресконференция днес по повод предстоящата гала в събота - 3 декември, в зала "Арена Армеец".

"Това е голяма битка за Кубрат и голяма възможност за Питър. Днес получихме официално потвърждение, че ако Пулев успее да победи Питър в двубоя в събота, ще стане официален претендент за световната титла и ще се изправи срещу Джошуа.

ЧЕТЕТЕ още в Gong: Кобрата: По-добър съм и ще го покажа

Битката между Кубрат Пулев и Самюел Питър в "Арена Армеец" е не само за Интерконтиненталната титла на WBA, но и за милиони долари, разкри още промоутърът и допълни, че в лагера на Кобрата не се мисли за загуба.

"Ние не мислим за загуба, мислим само за победата, ще търсим и реванш, ако все пак се стигне до поражение. И двамата са много силни боксьори, но в този бой участват милиони долари. За Кубрат целта е да циментира своята позиция. Победителят в този мач ще получи един огромен шанс. Въпросът е дали ще може да го използва", сподели още той.

Пулев става официален претендент за световната титла при успех над Питър
netinfo

Според букмейкърите Кобрата е фаворит за успеха. "Няма значение, че опонентът ти няма силна статистика. В случая ние имаме един много силен боец, питайте Кличко колко е силен Сам Питър. Все пак на ринга са двама боксьори и никой друг не е там, за да знае какво ще се случи", добави Зауерланд.

Всичко за срещата на 3 декември четете в Gong.bg

"Когато говорим за боксьори тежка категория е вярно, че ерата сега не е в своя пик. Но има имена като Джошуа, Уайлдър, Паркър, които поддържат интереса. Ще има завръщане на тежката категория и Кубрат е един от символите на това", сподели промоутърът.

Пулев става официален претендент за световната титла при успех над Питър
netinfo

"Ние подкрепяме Кубрат от много години, ще подкрепяме и Тервел. Следя кариерата на Тервел много отдавна, даже съм гледал мачовете му със семейството си. Той се отличава от брат си, той е и много мислещ боксьор и отдава много внимание на това, което прави. Смятам да продължат отношенията ни, много неща зависят от мача в събота", заяви още Зауерланд.