Три номинации от Лудогорието в Годишните награди в туризма
Три номинации от Лудогорието в Годишните награди в туризма / netinfo

Три номинации от Лудогорието са включени в първото издание на Годишните награди в туризма, които Министерството на туризма учреди. След предварителна оценка по определени критерии, в момента тече гласуването на интернет потребителите във всяка от 16-те категории.

Разградският Панаир на киселото мляко засега е лидер в категорията „Специализиран туризъм“ с 31,07% от гласовете, следван от „Старинен Пловдив“ с 23,79%.

На челни позиции е и Историко-археологическият резерват „Абритус“, за който може да се гласува в категория „Туристическа атракция“. Гласовете в нея са най-много за крепостта „Туида“ край Сливен – 24,12%, за „Абритус“ са 17,07%. В тази категория представител има и община Исперих – Тракийската царска гробница край Свещари, тя е с 1,63% от гласовете.

Целта на конкурса е да насърчи развитието на българския туризъм чрез популяризиране на туристическите обекти и дестинации, повишаване на конкурентоспособността и качеството на туристическата услуга – уточняват от Министерството на туризма. Конкурсът ще стимулира също така и въвеждането на иновативни практики в отрасъла с цел постигане на по-висока ефективност в предлагането на туристическите услуги. Идеята е всяка година надпреварата да даде възможност на участниците в индустрията да участват активно и така да получават заслужена оценка за своите усилия в представянето и подобряването на българския туристически продукт.

Онлайн гласуването на този сайт е до 18 декември.