Откриха 6 санирани блока по Националната програма
Откриха 6 санирани блока по Националната програма / Областна администрация - Видин

„Община Белоградчик е единствена на територията на Северозападна България, където има 100 % изпълнение по програмата по енергийна ефективност. С община Белоградчик подписах първите договори и се надявам да подпиша още много. Това е доказателство, когато общинската власт и държавната власт безпристрастно, безпартийно гледат в една посока - то е за добруването на област Видин". Това каза областният управител на Видин Момчил Станков днес в Белоградчик, където откри 6 жилищни блока, обновени по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

На церемония пред блок „Кольо Фичето" областният управител преряза лентата на санираните обекти заедно с кмета на община Белоградчик Борис Николов, представител на сдружение на собственици и на една от фирмите-изпълнители на обектите.

„Общо 288 са апартаментите в шестте санирани блока. Това е пряка инвестиция, която решава много от проблемите на нашето население", заяви кметът на Белоградчик. В енергийното обновяване на сградите са вложени общо 5 300 000 лева от бюджета на националната програма.

Борис Николов благодари на областния управител за неговото отговорно и безпристрастно съдействие, на фирмите - за бързото и качествено изпълнение на обектите, както и на своя екип - за успешното разработване и управление на проектите.

„Имаме сключени договори за 7 жилищни сгради с около 150 апартамента по „Региони в растеж". Догодина ще решим проблема и с вертикалната планировка, така че този квартал да придобие един действително европейски вид", подчерта Борис Николов.

По думите му общината ще се погрижи за още 150 домакинства, тъй като вече е подала документи за сключване на договори за целево финансиране на 30 многофамилни жилищни сгради, отговарящи на критериите за допустимост на сградите за финансиране по Националната програма през 2017 г.