Коледната изложба на поморийските художници
Коледната изложба на поморийските художници / netinfo

Натюрморт, пейзажи, портрети, реалистично и абстрактно изкуство са част от жанровете, застъпени в новата изложба на поморийските художници. Експозицията отдавна се е превърнала в местна традиция, но за първи път тя бе подредена в Градската художествена галерия „Дечко Стоев". Представени са близо 60 творби на 20 автори, някои от които са родом от Поморие, а други са намерили своето вдъхновение тук.
„Аз съм щастлив, че за поредна година поморийските художници в навечерието на Коледа правят този прекрасен подарък за всички нас. По-важното обаче е, че дори хора, които не са поморийци, вече се чувстват като такива, живеят и творят в този град. Благодаря ви, че ни потопихте в толкова приятна атмосфера на изкуство и талант", каза кметът Иван Алексиев по време на официалното откриване на 16.12.2016 г.
Директорът на галерията Милчо Талев разказа повече за най-новите участници и сподели, че тази всеобхватна богата изложба представя облика на Сдружението за изкуство и култура, което е организатор на събитието заедно с Община Поморие.
На откриването присъстваха още заместник - кметът Илия Джингов, секретарят на общината Тони Митев, директорът на дирекция Желязко Страволемов и десетки жители и гости на града.