Благотворителен базар в Несебър събра средства за деца в нужда
Благотворителен базар в Несебър събра средства за деца в нужда / netinfo

4059 лв. - това е сумата, събрана на благотворителния базар под надслов "Подари Коледа", който се състоя този уикенд в Несебър. Парите ще бъдат разпределени между 20 деца в нужда. Благородната проява се състоя в новата част на града - в двора на Демонстрационния център на занаятите. Там в продължение на три дни се предлагаха с благотворителна цел ръчно изработените подаръци, коледна украса и картички, вкусни гозби и специалитети, пити и сладки изкушения, мед и медни продукти, сувенири, плетива и др.
Проявата бе открита в петък, като от името на кмета на Несебър Николай Димитров и от името на председателя на Общинския съвет Румен Кулев, приветствие поднесе Златин Чаушев, началник-отдел „Несебър- Световно наследство". В словото бе отправена благодарност към всички участници в базара, които са съпричастни към хората в нужда и са готови да им помогнат.
В благотворителната коледна инициатива участие взеха: ОДК - Несебър, състави към НЧ „Яна Лъскова - 1905" (ФФ „Българка", „Македонка", Хор за градски песни „Блян" и Хор за гръцки песни „Месемврия"), Камарата на занаятчиите -Несебър, ТФ „Заря", Гръцко дружество - Несебър, Общинска организация на съюза на инвалидите - Несебър, МКББ „Тодор Александров" - Несебър, Руски хор към местната структура на НД „Русофили", Общинска организация на движение „Русофили" - Несебър, баничарници „Вито" и приятели. За празничното настроение на посетителите и участниците в базара бяха организирани различни концерти в коледно украсения двор на Демонстрационния център на занаятите, където за втора поредна година се организира събитието.