Бургаските водолази с коледно парти под вода
Бургаските водолази с коледно парти под вода / netinfo

Прекрачването на границата към подводния свят не познава граници. Дни преди Коледа, когато температурите са под нулата почти през целия ден, бургаските водолази от Сдружение "Приятели на морето" се подготвят за поредното предизвикателство.
На 24 декември, събота, от 11:00 часа те отново ще се гмурнат от Моста в ледените води на Бургаския залив, за да повдигнат настроението на всички нас в навечерието на големия християнски празник.
През зимата морето е също толкова привлекателно, както и през лятото, категорични са водолазите. На няколко метра под морското равнище те ще си направят коледно парти. Водолазите ще носят коледни шапки, ще отворят под вода бутилка шампанско. Ентусиастите имат и идея да сервират осолен паламуд на импровизирана трапеза под водата.
Бургаските гмуркачи вече имат опит с организирането на подобно забавление, след като миналата година отново се потопиха в морето през декември. За да се предпазят от измръзване, те ще са облечени в специални костюми. Всеки от водолазите има сертификат, че притежава необходимата подготовка и опит да предприеме подобно екстремно начинание.
Цялото подводно шоу ще бъде заснето, за да го видят повече почитатели на силните емоции. Всеки, който желае, може да го наблюдава на живо от Моста тази събота.