Ана Иванович сложи край на кариерата си
Ана Иванович сложи край на кариерата си / БГНЕС, архив

Една от най-обичаните тенисистки в света Ана Иванович сложи край на кариерата си.

Сръбкинята обяви решението си на живо в своята Facebook страница. Тя сподели, че ще продължи да работи за тениса като негов посланик.

"Реших да се оттегля от професионалния тенис. Беше трудно решение, но имам толкова поводи за радост. Мечтая за тенис откакто бях на 5 годинки и видях по телевизията Моника Селеш да играе. Родителите ме подкрепиха в това и стигнах до висини, за които не съм и предполагала. Постиженията ми не са чак толкова лоши, като за едно момиченце от Сърбия. Но тези спортни върхове изискват и топ форма, а аз бях преследвана от много контузии. До всички деца, които ме гледат, искам да знаете, че бих продължила да играя, само ако мога да оправдая собствените си високи стандарти. Вече не мога да го правя, затова е време да продължа напред.

Тенисът винаги е бил моята любов, аз ще стана посланик на спорта, на здравословния начин на живот. Ще работя в бизнес, красота, мода, и ще имам повече време за благотворителна дейност, като тази в УНИЦЕФ.

Бъдете оптимисти заедно с мен. Обичам ви и благодаря за това, че ми помогнахте да изживея дотук един страхотен живот.

Изживях мечтата си, така че се надявам да успея да помогна на други да го направят. Не бъдете тъжни", завърши с усмивка краткото си обръщение към феновете Ана.

Иванович оправда решението си с многото здравословни проблеми, които я измъчваха през последните години.

Ана бе №1 в света през 2008-а, но през 2016-а завърши извън Топ 25. Това се случи за първи път от 2004-а насам, пише Gong.bg. В шест турнира тази година тя отпадна още в първи кръг и не спечели титла. Сезонът приключи за нея след US Open, когато съобщи, че няма да играе повече мачове заради контузии на китката и пръст на крака.

Ана Иванович сложи край на кариерата си
netinfo

Така 29-годишната сръбкиня приключва като №63 в света. Единствената й титла от Големия шлем датира от 2008-а, когато спечели Ролан Гарос. Ана има 15 титли на сингъл от WTA, последната от тях през 2014 г.

През юли тази година Ана Иванович се омъжи за бившия капитан на националния отбор на Германия по футбол Бастиан Швайнщайгер.

Източник: БГНЕС