Рецидивисти пребиха жени заради телефон и накити за 30 лева
Рецидивисти пребиха жени заради телефон и накити за 30 лева / dariknews.bg

Трима криминално проявени мъже пребиха две жени, за да ги оберат.

Инцидентът е станал в семейното жилище на 80-годишна жена, къде тя живее с дъщеря си и двете си внучки.

Около 23:00 ч. във вторник мъжете влезли в двора на къщата. Със стълба се качили на пристройката, от която успели да влязат на втория етаж на жилището. В стаята били четирите жени.

Една от пострадалите - Маргарита Дончева, разказа, че тя седяла на масата и работела на лаптоп, а дъщерите й и майка й Бонка гледали телевизия.

Рецидивисти пребиха жени заради телефон и накити за 30 лева
netinfo

"Влязоха трима мъже - с кърпи на лицата и нахлупени шапки. Казаха: Къде са парите? И угасиха лампата. После единият от тях заяви, че са от полицията и ще правят обиск", спомня си преживяното жената. Единият от нападателите имал и сопа, с която я заплашил.

Жената казала, че нямат пари, а бабата се развикала. Тогава единият от обирджиите ударил възрастната жена и тя се свлякла до леглото.

"Риташе я и я удряше - главата и гърдите й са насинени", разказа Маргарита, която се опитала да защити майка си, но получила удар в лицето.

"Паднах на пода и се престорих, че съм в безсъзнание", обясни пострадалата. Явно това подплашило нападателите и те изчезнали.

Оказало се, че по време на разправията, успели да задигнат мобилен телефон от чантата на едното момиче, както и накити за около 30 лева.

След преглед в болницата лекарите установили, че 80-годишната жена е с оток в областта на дясното око, а 50-годишната й дъщеря е с фрактура на долната челюст. Внучките - на 27 и 29 години, били без наранявания.

От полицията съобщиха, че няколко часа по-късно като съпричастен към грабежа е бил задържан 21-годишен мъж от Шумен, криминално проявен и осъждан девет пъти за кражби. Малко след това бил задържан и 17-годишен шуменец, криминално проявен с кражби. Тази сутрин са задържали и третия участник, който се е укривал. Той също е криминално проявен с кражби и опит за въоръжен грабеж в Шумен, притежание на наркотици и осъждан ефективно. На 30 януари 2013 г. младежът е бил задържан при опит да обере хранителен магазин в Шумен с газов пистолет.

Рецидивисти пребиха жени заради телефон и накити за 30 лева
netinfo

Двама полицаи осуетиха въоръжен грабеж на хранителен магазин в Шумен

Намерен и иззет е отнетият мобилен телефон. Един от младите мъже е привлечен като обвиняем и е задържан за срок до 72 часа с постановление на прокурор от ОП- Шумен.

Работата по случая продължава.

Постоянен арест за младежа, хванат по време на обир на магазин в Шумен