Раздават храни на бедни в Гоце Делчев
Раздават храни на бедни в Гоце Делчев / Снимка: Маргарита Петкова

От днес в партера на сградата на община Гоце Делчев, в службата на Домашен социален патронаж започна раздаването на хранителни продукти за социално слаби граждани.

Храните са от първия транш по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от „Фонда за европейско подпомагане на най - нуждаещите се лица", а раздаването им ще продължи до 03.02.2017 г.

Помощ имат правото да получат, освен лица и семейства, получили Целева помощ за отопление за отоплителен сезон 2015 - 2016 г. и нови целеви групи, уточни директорът на дирекция Социално подпомагане вград Гоце Делчев, Петя Костова.

Това са неосигурени майки (осиновителки), които получават месечни помощи за отглеждане дете до навършване на една година за 2016 г. по реда на чл. 8/1/ от ЗСПД. Право на хранителни помощи имат също лица и семейства, получили еднократна помощ за ученици, записани в първи клас през 2016 г, както и лица и семейства, получили еднократни или месечни помощи, предназначени за превенция и реинтеграция, отглеждане на дете при близки и роднини, и в приемни семейства през 2016 г.

Размерът на този транш помощи е 37 килограма хранителни продукти.