БСП видя програмата за борба с битовата престъпност като предизборен трик
БСП видя програмата за борба с битовата престъпност като предизборен трик / БГНЕС, архив

Приетата от правителството в оставка програма за борба с битовата престъпност е предизборен трик. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията. Нинова напомни, че тази програма е започната от правителството на Пламен Орешарски и спряна от кабинета на Бойко Борисов.

Красимир Янков определи последните решения на Министерския съвет като "имитация на загриженост".

Нинова посочи, че през август 2016 г. по време на заседание на Министерския съвет Борисов е заявил, че в бюджета има излишък от 3,3 млрд. лв., а преди няколко дни обявил излишък от 1,1 млрд. лв. Тя попита премиера в оставка къде и за какво са изхарчени 2 млрд. лв. за три месеца. "Потвърждавате ли с това думите ни, че оставате на власт на всяка цена, оставате до встъпването на Румен Радев и до новия служебен кабинет, просто за да харчите едни пари", попита Нинова.

Как правителството в оставка реши да се справи с битовата престъпност?

Според нея правителството е останало на власт, за да харчи ударно и предизборно.

Нинова обясни, че от БСП са готови с обещания алтернативен национален план за развитие на България и имат амбицията да го превърнат в народен план за развитие и алтернатива.

Акцентите в този план са: премахване на "мутренското управление" на държавата, обвързаности, зависимости и задкулисия и тяхната смяна с ясни правила; икономическа насоченост към създаване на родна индустрия, българско производство и защита на малките и средни предприятия; демография и доходи; наука и образование; здравеопазване; сигурност.