Перфектна победа за Григор Димитров, отива на финал в Бризбейн
Перфектна победа за Григор Димитров, отива на финал в Бризбейн / БГНЕС

Григор Димитров е финалист на турнира в Бризбейн. Това се случи след великолепна победа със 7:6(7), 6:2 над световния №3 Милош Раонич на полуфиналите, съобщава Gong.bg

Българският тенисист изигра просто перфектен мач, в който тотално надигра своя съперник, демонстрирайки за пореден път тази седмица, че се намира в изключителна форма в началото на сезона.

Раонич бе шампион в Бризбейн от 2016 и финалист в последните две издания на турнира. Той обаче не бе в състояние да спре устрема на Димитров, който летеше по корта и надиграваше мощния си съперник по всички показатели.

Гришо допусна едва 7 непредизвикани грешки за час и половина тенис и не даде нито един шанс за пробив на своя съперник. Раонич опитваше да отговори, но нямаше друго оръжие освен силния си сервис. И той обаче не бе в състояние да спре Димитров, който имаше огромно предимство в по-дългите разигравания.

Първият сет премина както често се случва в мачовете на канадеца - с превъзходство на сервиращите. Именно предимството на Димитров в дългите разигравания обаче се оказа решително в тайбрека, в който първият сервис на Раонич почти липсваше. Все пак първо световният №3 стигна до сетбол, но Гришо отрази опасността и при втория си сетбол на свой ред стигна до успеха.

Във втората част пък на корта имаше само един тенисист. Димитров се възползва от първите си шансове за пробив за 3:2, след което постигна нов брейк за 5:2 и комфортно сложи точка на мача при 6:2.

Така Григор подобри представянето си от 2016, когато отпадна на полуфинал от Роджър Федерер. Той постигна и втора поредна победа над играч от топ 10 след тази над Доминик Тийм в петък. Е, в неделния финал българинът ще опита да постигне и трети пореден такъв успех, а това би значело и първи трофей от 2014 година насам.

На пътя му е застанал Кей Нишикори, който в другия полуфинал победи Стан Вавринка в три сета. До този момент Нишикори е спечелил и трите мача в японско-българския сблъсък, но в неделя сутрин Димитров ще опита да прекъсне негативната серия.