Кристина Сидорова: „В крайна сметка и нашите членове се умориха от едни и същи лица
Кристина Сидорова: „В крайна сметка и нашите членове се умориха от едни и същи лица / Кристина Сидорова, личен архив

Започнаха отчетните събрания на социалистическата партия в област Габрово. Тези традиционни партийни прояви дават информация за членската маса - нейните образователни и възрастови характеристики, както и за изразходването на средствата от членски внос и държавна субсидия.

Според Кристина Сидорова, общински председател на БСП в Габрово, отчетните събрания се провеждат всяка година и настоящите не са провокирани от политическата ситуация в страната и предстоящите предсрочни избори.

Заседание на Конгреса на БСП ще се проведе на 4 и 5 февруари.

„Ще приемем Национален план за развитие на България. Това е програмата ни, предизборната платформа. Ще има промени в Устава на организацията", уточни пред Дарик Кристина Сидорова.

По думите й, чрез този Конгрес се отива към промяна на досега действащи норми, свързани с ограничаване на броя на мандатите, които една личност може да реализира в Парламента, като представител на социалистическата партия.

Кристина Сидорова в интервю пред Дарик радио: „Имаме нужда от обновление"

„Новото ръководство се приема добре, решенията му срещат подкрепа. Особено силно това пролича при издигането на кандидатурата на ген. Румен Радев за президент на страната. Естествено има и такива, макар малко, които критикуват политиката на председателя Корнелия Нинова, но това е нормално", оцени Кристина Сидорова.

Лансираната от Кирил Добрев идея за ограничаване на мандатите, които може да има един червен депутат, се приема добре от 80% от членовете на партията в региона. Кристина Сидорова припомни, че не всичко е парламент и не всичко е „депутатстване". Политика може да се прави и на други нива.

„Имаме нужда от обновление. В някои райони, както е във Видин, има доживотни водачи на листи. Човек по един или друг начин се изхабява. В крайна сметка и нашите членове се умориха от едни и същи лица. Дори да не е депутат един човек, може да работи за страната си, за партията", заяви Кристина Сидорова, според която идеята трябва да се разшири и към общинските съветници.

БСП се включва със своя кандидатура в изборите за кмет на село Градница. Червените са убедени, че могат да постигнат много добър резултат.