Ограничено е движението на автомобили над 12 тона по пътя Асеновград-Кърджали
Ограничено е движението на автомобили над 12 тона по пътя Асеновград-Кърджали / netinfo

Пътищата в област Кърджали са проходими при зимни условия, в сила остава ограничението за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона по пътя Асеновград-Кърджали, през Паничково, каза областният управител на Кърджали Илия Илиев. По думите му за изминалото денонощие няма подадени сигнали за бедстващи хора, населени места без ток или вода.

След вчерашното отпадане на ограниченията за движение на тежкотоварни автомобили над 12 тона по път I-5 Хасково-Кърджали и по път III-507 Кърджали - с.Мост, днес то отново ще бъде въведено.

Поради ремонтни дейности е ограничено движението по път с. Три могили-разклон за село Бърза река. Забранено е движението на всички превозни средства по път Конче-Метлика в участъка от 6-ти до 8-ми километър поради ремонтни дейности. Движението е пренасочено през Крумовград.

На територията на цялата област продължава да вали сняг. Снежната покривка в региона е между 7 см. и 28 см., като най-висока е тя на територията на община Кирково и най-ниска в община Момчилград, съобщиха от Хидро-метеорологичната обсерватория в Кърджали.