Областна: Обстановката в Хасково остава сложна
Областна: Обстановката в Хасково остава сложна / Снимка: Дарик радио Хасково

По-спокоен ден без снеговалежи очакваме днес. Към този момент обстановката в Хасковска област остава сложна. Температурите са от минус 5 до плюс 1 градус. „Всички пътни артерии са проходими, но при зимни условия. Пътноподдържащите фирми продължават работа, но не смогват да почистят, заради големите количества сняг и навявания“. Това констатира при проверката си по републиканската пътна мрежа рано тази сутрин областният управител на Хасково Станислав Дечев.

„Снощи късно получих сигнал от шофьори на тирове за проблем по АМ Марица на входа от Турция. Веднага след граничния пункт Капитан Андреево участъкът беше хлъзгав и създаваше предпоставки за произшествия. На място бяха изпратени машини на снегопочистващата фирма. Опесъчено е и е почистено“, съобщи Станислав Дечев.

Напълно затворени за движение са няколко пътни отсечки в община Свиленград: Щит-Сладун, Студена – Радовец и Мустрак-Студена.

Остават в сила ограниченията за движение на тежкотоварни камиони, наложени още вчера. По отсечките Хасково-Кърджали през Мост, Свиленград- Главан и Любимец-Изворово- Тополовград е забранено движението на товарни автомобили над 12 тона. За пътя Княжево –Тополовград-Харманли е задължително движението с вериги за всички коли над 3 ,5 тона.

Към този момент все още не е пуснато електрозахранването в ивайловградските села Покрован, Хухла и Камилски дол. Навсякъде в областта снегът е много и авариите по електро и ВиК- мрежите не са изключени, но дежурните екипи правят всичко възможно да възстановяват захранванията възможно най-бързо.