Започва ударно запълване на дупки в Бургас
Започва ударно запълване на дупки в Бургас / netinfo

Кметът на разпореди незабавно възстановяване на пътната инфраструктура в града, компрометирана в резултат на тежките зимни условия, работата на снегорините и използването спрямо изискванията на сол, луга и пясък при снегопочистването.

Пътните фирми трябва да доставят спешно подходяща техника и материали, които да позволят запълването на дупки при зимни условия. Още в понеделник започва асфалтирането, чрез впръскване под налягане на асфалтираща смес в компрометирани участъци.

Запълването на уличните дупки ще започне от кръговото на входа на Бургас от София. Освен запълването на дупките, на всички пътни фирми е разпоредено в най- кратки срокове да ремонтират компрометираните от снегорините и при пътно-транспортни произшествия парапети, мантинели, знаци и светлоотразителни кабари, като разходите ще бъдат за сметка на снегопочистващите фирми.

До средата на следващата седмица всички териториални директори и кметски наместници трябва да предоставят справка за състоянието на шахтите, отводнителните канали за дъждовна вода и помпените станции, заради предстоящото снеготопене.