Тръмп: От този ден Америка ще бъде на първо място
Тръмп: От този ден Америка ще бъде на първо място / БГНЕС

Доналд Тръмп обеща във встъпителната си реч като президент на САЩ да прехвърли властта от Вашингтон обратно на американския народ, предаде ДПА.

Доналд Тръмп положи клетва като 45-ия президент на САЩ (ВИДЕО/СНИМКИ)

"Твърде дълго време малка група хора в столицата ни се облагодетелстваше от властта, а народът плащаше цената", каза Тръмп.

"Докато те празнуваха в столицата, борещите се за оцеляване семейства в цялата ни страна нямаха повод за празнуване. Това ще се промени от този момент, защото това е вашият момент. Той принадлежи на вас. Ще прехвърлим власт от Вашингтон, окръг Колумбия, към вас, народа", каза президентът в словото, което произнесе след като положи клетва на Капитолия.

Тръмп От този ден Америка ще бъде на първо място
netinfo

Руският политически елит празнува встъпването в длъжност на Тръмп

Тръмп обеща да заздрави старите съюзи и да изгради нови, включително световен съюз срещу ислямския тероризъм, предаде ДПА.

"Ние ще заздравим старите съюзи и ще изградим нови. Ще обединим целия цивилизован свят срещу ислямския тероризъм, който ще изкореним напълно от лицето на Земята", каза той в днешната си встъпителна реч като президент.

Тръмп разкритикува изразходването на средства за подпомагане на чужди армии и отпускането на други помощи в чужбина. САЩ "защитаваха границите на други държави, а отказаха да защитят собствените си", каза президентът.

Тръмп От този ден Америка ще бъде на първо място
netinfo

Обещанията на Тръмп

Той напомни своя предизборен лозунг: "Америка на първо място" и заяви: "От този ден нашата страна ще бъде ръководена от нова визия. От този ден Америка ще бъде на първо място", каза той.

Това, по думите му, ще стане, като се следват две прости правила - да се купуват американски стоки и да се наемат американци на работа.

Тръмп обеща да взема решения в търговията и външната политика, които да са от полза на американските работници и американските семейства.

Речта, която продължи около 13 минути, бе произнесена, след като Тръмп положи клетва за встъпване в длъжност като 45-ия президент на САЩ на церемония на Капитолия.

Тръмп От този ден Америка ще бъде на първо място
netinfo