Пореден протест на жителите на столичния квартал Младост
Пореден протест на жителите на столичния квартал Младост / DarikNews.bg, архив
Пореден протест на жителите на столичния квартал "Младост"
92254
Пореден протест на жителите на столичния квартал "Младост"
  • Пореден протест на жителите на столичния квартал "Младост"

Десетки жители на столичния квартал "Младост" се събраха на протест пред общината на Московска 33. Причината е застрояването на зелените площи в района.

Пореден протест в столичния квартал „Младост"

Кметът на столичния квартал Младост трябва да намери начин да обезщети собствениците на земи в района, но и да удовлетвори исканията на протестиращите жители на квартала, които не искат строителство в зелените площи. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова, след среща с протестиращите.

Собственик на имот в квартал "Младост": Не всички протести имат реално основание

"Информирах гражданите, които бяха пред общината, за разговора ни с кмета на "Младост" вчера, за това, че очаквам от кмета на "Младост" предложение за обезщетение на собствениците и тя получава подкрепата ми с предаването на всички правомощия включително за временно спиране на обекта и разбира се за обезщетенията, така че да се реши трайно въпроса на конкретните граждани. Знаете моята теза. Случаите са различни. Всеки случай трябва да се разглежда поотделно, там където има възможност да се решава, защото трябва също така да си даваме сметка, че трябва да спазваме закона".