Бивш шампион по Сан Да е задържан за убийство
Бивш шампион по Сан Да е задържан за убийство / netinfo
26-годишният Иван Бинев от Стара Загора е задържан за убийството на мъж, чийто труп е бил намерен в землището на шуменското село Мадара на 1 август. Това съобщиха от полицията на пресконференция по-рано днес. Заподозреният е бивш шампион по Сан Да, научи Дарик. Той е задържан за 72 часа с прокурорско нареждане. Образувано е дело по чл. 115 от Наказателния кодекс за умишлено убийство.

Убитият мъж не е идентифициран, тъй като трупът е открит в напреднал стадий на разложение. След извършена аутопсия е установено, че има следи от насилие и наличие на входно-изходна огнестрелна рана в черепа. Полицията в Шумен е разполагала с информация, че лице, отговарящо на описанието, е обявено за издирване от ОДП – Стара Загора. Сигнал за изчезването му е подаден от Иван Бинев, който обяснил на полицаите от Стара Загора, че приятелят му е изчезнал, а в атвомобилът му има петна от кръв. Бинев е предоставил колата на изчезналия на полицията в Стара Загора.

„Данни за убития мъж има, но до момента не сме постигнали пълна идентификация на лицето”, заяви прокурор Маргарита Георгиева от Окръжната прокуратура в Шумен. Тя допълни, че е назначена ДНК експертиза. По думите й Иван Бинев е направил пълни самопризнания, че е убил лицето С.К от Стара Загора на възраст около 30 години. Твърди, че го е застрелял по непредпазливост. Посочил е и местата, на които е изхвърлил вещите на убития и оръжието, с което го е прострелял.

Пистолетът „Арниниус”, който е собственост на простреляният мъж, е открит от полицията в гора край Габрово. На другите посочени от Бинев места са открити дрехи на убития мъж. Версията на Иван Бинев е, че на 28 юли двамата са пътували в посока Варна с автомобил „Мерцедес”, собственост на убитото лице, спрели са на отбивка до бензиностанция край Нови пазар и там той е извършил убийството. След това е изхвърлил трупа и веществените доказателства за престъплението.

На автомобила са извършени пет дактилоскопски експертизи, три физико-химични, една балистична и съдебно-медицинска експертиза на кръвта в колата.

Иван Бинев и убитото лице са работили заедно в охранителна фирма на територията на гр. Гълъбово. Бинев е напуснал преди два месеца, а от 26 юли убитият не се е явявал на работа, заяви Светослав Марков – заместник-директор на полицията в Стара Загора.

В понеделник ще бъде гледана постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” на Иван Бинев. Работата по случая продължава.