Двама души загинаха, а девет бяха ранени при катастрофа край Антоново
Двама души загинаха, а девет бяха ранени при катастрофа край Антоново / netinfo

Двама души загинаха след тежка катастрофа, а други девет бяха ранени. Инцидентът е станал на 5 август около 15,30 часа на пътя София-Варна, в близост до Антоново. Това съобщиха за Дарик от Областна дирекция „Полиция” – Търговище. 28-годишен шофьор на лек автомобил „Фолксваген голф” е изгубил контрол над колата поради мократа настилка. Вследствие на това автомобилът е навлязъл в насрещната лента и се е блъснал последователно в лек автомобил „Пежо” и лека кола „Тойота Авенсис”.

Двама от пострадалите при катастрофата са починали по-късно в търговищката болница. Това са 59-годишен мъж от Шумен, управлявал „Пежо”-то и 59-годишна жена от Горна Оряховица. При инцидентът са пострадали още 9-ма души, сред които четири деца от една до деветгодишна възраст.

В болницата в Търговище са настанени 56-годишен мъж от Горна Оряховица с травми на гръдния кош и главата, водачът на „Фолксфаген”-а, който е с фрактура на раменна кост, 35-годишна жена от В. Търново с комоцио и фрактура на капачка на ляво коляно, 9-годишно момиче от В. Търново с фрактура на ребро, 33-годишна жена от София с травма на главата, гръден кош и счупена челюст, 6-годишно момиче от София с травма на главата, едногодишно момиченце от София – също с травма на главата и 6-годишно момче от Варна, което е с фрактура на дясна раменна ключица. В болницата в Омуртаг е настанена и 37-годишна жена, която е с натъртвания

По случая е образувано досъдебно производство.