Нов реанимобил получи Спешна помощ в Луковит
Нов реанимобил получи Спешна помощ в Луковит / netinfo

Нов реанимационен санитарен автомобил получи днес Центърът за спешна медицинска помощ в Луковит.

Луковитското звено е филиал на Центъра за спешна медицинска помощ – Ловеч и лично директорът д-р Татяна Ганчева връчи ключовете на специализирания автомобил на д-р Михаил Христов в присъствието на кмета на Община Луковит Петър Нинчев, управителят на „МБАЛ” ЕООД – Луковит д-р Иван Иванов, лекари и медицински персонал.

Реанимобилът е снабден е с климатик и е един от четирите санитарни автомобила, получени от ЦСМП – Ловеч със заповед на Министъра на здравеопазването в изпълнение на проект „Реформа в здравния сектор” за безвъзмездно ползване и стопанисване по линия на Световната банка.

Специализираното превозно средство е пренасочено към филиала в Луковит по преценка на д-р Татяна Ганчева с цел задоволяване нуждите на населението в общината. До получаване на новата реанимационна апаратура модерният санитарен автомобил ще ползва преносимата реанимационна апаратура, включваща дефибрилатор, монитор и електрокардиограф и даваща възможност за овладяване на спешно състояние на място по време на транспорта и до хоспитализиране на пациента. С реанимобила ще може да се превозва пациент от болницата в Луковит до друго по-специализирано лечебно заведение за спешна консултация или хоспитализация.

Към настоящия момент филиалът на ЦСМП в Луковит е получил и реанимационен автомобил марка „Rover”, който ще бъде второто специализирано превозно средство за дежурния екип.