Бербатов иска трансфер в Ман Юнайтед
Бербатов иска трансфер в Ман Юнайтед / netinfo

Капитанът на българския национален отбор Димитър Бербатов иска да бъде трансфериран в Манчестър Юнайтед, пише авторитетно английско издание „The Independent”.

Според информацията, след като проблемите в щаба на Тотнъм се задълбочиха Бербатов все по-често мисли за преминаване при „червените дяволи”, още повече, че заради лошото начало на сезона Алекс Фъргюсън усилено търси нападател.

Изданието съобщава още, че Бербо е контузен, но в клуба са се появили съмнения, че слабата форма на нападателя по време на първите два мача се дължат на разочарованието на българина, че не бил трансфериран. В информацията се твърди още, че ръководството на тима се надява да задържи нападателя, който най-вероятно няма да бъде продаден през оставащите осем дни до края на трансферния прозорец.

В последните няколко дни в медиите се водеше задочен спор между капитана на националния ни отбор и наставника на Тотнъм Мартин Йол, като официални представители и на двама след това отрекоха между тях да има някакъв конфликт.

Медиите на Острова дори гръмнаха, че холандският специалист е пред уволнение, тъй като поискал от ръководството Бербатов да бъде продаден. Именно това невероятно желание на Йол накара президента на клуба Даниел Леви да проучи възможността да го замени с треньора на Севиля Хуанде Рамос.

Проблемите в щаба на Тотнъм се задълбочиха още повече, след като съотборникът на Димитър Бербатов Пол Робинсън обяви своя тим за „смешен”. През последните дни напрежението в клуба ескалира, като основната причина за това е лошият старт на тима в Англия, а медиите не спират да говорят за раздори в тима.