Аспарухов: Помогнах на Борисов да стане главен секретар на МВР
Аспарухов: Помогнах на Борисов да стане главен секретар на МВР / снимка: Sofia Photo Agency

Бившият директор на Националната разузнавателна служба Бриго Аспарухов, който беше номиниран от левицата за кандидат-кмет на София, заяви в интервю за „Дарик кафе”, че няма да използва информацията, до която е имал достъп в НРС в хода на кампанията, дори ако срещу него се появят компромати.

Бриго Аспарухов подчерта и че има сериозен принос в развитието на кариерата на настоящия градоначалник Бойко Борисов, с когото били добри приятели. Ето какво каза още за Дарик Бриго Аспарухов:

Какъв точно е вашият сериозен принос за това, което е Борисов сега?

Едно приятелство води до редица положителни промени в една личност. Считам, че това приятелство му е помогнало достатъчно, за да се развие като образ, който има сега. Разбира се, някои от неговите качества не могат да бъдат непризнати, но да се вземаш на толкова величаво и сериозно, започва да пречи на решаването на проблемите на града. Смесването на функции, и забележете аз съм по принцип против съвместяването на два поста в една личност или на три задължения в една личност.

Да се върнем на думата „сериозен принос”, която употребихте за това, което е Борисов сега.

В това, че започна своята кариера в Министерството на вътрешните работи и неговата силна мечта да се върне в тази система, му помогнах и аз. Така че, това предвид – от там започна неговият възход.