Двама български шофьори на ТИР са арестувани в Италия
Двама български шофьори на ТИР са арестувани в Италия / netinfo
Двама българи – водачи на ТИР с българска регистрация, бяха арестувани на автомагистрала А-14 за шофиране в нетрезво състояние, съобщава римският всекидневник "Темпо", цитиран от БТА.

Те са били забелязани от минаващи автомобилисти, които веднага се обадили в полицията. Водачът на ТИР-а с ремарке е надхвърлил 4 пъти допустимата норма за алкохолно съдържание в кръвта. Той бе задържан от пътната полиция на автомагистрала А-14 в района на Петачато, като му е отнето свидетелството за правоуправление на МПС, пише вестникът.

Заедно с водача на ТИР-а е бил обвинен в шофиране в нетрезво състояние и неговият помощник, също българин, защото дал положителна проба за алкохол, се посочва в информацията.

Камионът с българска регистрация се е движел с висока скорост на зигзаг в южна посока, в близост до изхода за Вал ди Сангро. Полицейски автопатрул е засякъл тежкотоварния автомобил малко след това, когато вече е навлизал в територията на областта Молизе.

Пристигнали са и други патрули и е била извършена проверка. Водачите на камиона, чиито имена не се съобщават, са глобени и за превишена скорост, съобщава днес римският всекидневник „Темпо".