Петима загинаха във верижна катастрофа край Градево, повече от 10 са ранените
Петима загинаха във верижна катастрофа край Градево, повече от 10 са ранените / netinfo

Четирима загинаха на място и един почина в болница, а повече от 10 са ранени при верижна катастрофа при село Градево, на десетина километра след Симитли, по пътя към Предела в посока Банско, съобщиха от Благоевградската полиция. Сред тежко ранените има две деца под петгодишна възраст.

30-тонен камион, идващ от Предела, се е врязал в чакащите на стеснение на пътя автомобили.

Четири автомобила са били напълно смазани, ударени са били още самосвал и асфалтополагаща машина. Шофьорът на тежкотоварния камион, за който се предполага, че е причинил инцидента, е жив.

Първоначалната версия за причината за катастрофата е, че спирачките на единия тежкотоварен автомобил са отказали. Предстои да бъде направена експертиза.

По данни на Националния медицински координационен център пострадалите при инцидента са настанени в болниците в Разлог и в Благоевград.

По пътя, на който е станала катастрофата, от месеци се извършват строително-ремонтни дейности и на няколко места движението се осъществява в едната пътна лента.

Малко след 20 часа движението по пътя Благоевград - Банско беше нормализирано. Пътят е проходим и в двете посоки, като навсякъде има дежурни патрули.