Презентации за културното наследство на Варна
Презентации за културното наследство на Варна / netinfo
В момента в Младежкия дом във Варна се представят проекти, свързани с културното наследство на морската, етническото многообразие и толерантност. Проектите са финансирани от Дирекция “младежки дейности и спорт” към общината, съобщи за Дарик един от координаторите на проектите Людмила Манева.

Първият проект е виртуална визуализация, която позволява да се разгледа Катедрален храм "Свето Успение Богородично". Проектът е благословен от Варненския и Великопреславски Митрополит Кирил и има цел да доближи младите до християнските ценности. Храмът може да се разгледа на страницата http://www.varna-hram.com

Вторият проект е продължение на моналогодишният “Да разкажем за Одесос”. Миналата година са направени археологически и макетни възстановки на стария Одесос, а сега се представят жителите на древния град, върху който ние живеем.

Третият проект е един амбициозен филм заснет от фондацията “Хомо луденс”. Филмът се казва “Дъга над морето” и представя етническото разнообразие в града ни, а също и как младите хора се опознават и се интересуват от разликите в етническото възпитание и многообразие от традиции на различните етноси.