Бербатов вкара, голов трилър на Уайт Харт Лейн
Бербатов вкара, голов трилър на Уайт Харт Лейн / netinfo
Нападател на Тотнъм Димитър Бербатов вкара първото си попадение във Висшата лига от началото на сезона срещу Астън Вила. Двата отбора сътвориха истински голов трилър, а срещата завърши 4:4.

Българинът в отбора на Мартин О’Нийл Стилиян Петров не започна като титуляр, а влезе в игра в 73-та минута.

В 18-та минута от началото на срещата Берба засече с глава центрирането отляво на Том Хъдълстоун от ъглов удар и така даде преднината за „шпорите”.

След доброто начало за Тотнъм обаче, започна и кошмара за отбора на Бербатов. Мартин Лаурсен обърна резултата за Вила с две попадения – съответно в 22-та и 35-та минути.

3:1 за гостите направи Габриел Агбонлахор 5 минути преди края на първата част.

Второто полувреме не започна по-различно, след като в 58-та минута Крейг Гарднър покачи преднината за своя тим на 4:1.

Настанаха силни минути за домакините, които успяха да върнат две попадения. 4:2 направи Паскал Шимбонда в 69-та минута. Драмата на „Уайт Харт Лейн” бе пълна, след като Роби Кийн вкара за 3:4 от дузпа в 81-та минута.

В добавеното от съдията 3-минутно продължение Йонес Кабул донесе частичния обрат за „шпорите” и направи мача незабравим, след като вкара за 4:4 с бомбен шут в горния ляв ъгъл на Скот Карсън.

Очакваното „българско дерби” на стадиона в Лондон така и не се състоя, след като Стилиян Петров влезе на терена в 73-та минута, когато Димитър Бербатов бе заменен от Дарън Бент.