Сергей Станишев разговаря с представители на бизнеса в Търговище
Сергей Станишев разговаря с представители на бизнеса в Търговище / Диляна Стойчева
Министър-председателят Сергей Станишев се разходи днес в центъра на гр.Търговище и посети фирма “Мебел стил” ООД, която бе представена като пример за успешни инвестиции и развитие с помощта на местната власт.

Сергей Станишев пристигна в Търговище вчера, за да подкрепи кандидатурата на д-р Красимир Мирев за кмет на града.

Днес той разгледа производствения процес в “Мебел стил” и разговаря с работниците. На среща с ръководството, бе запознат с етапите на инвестиции и развитие. Управителят на фирмата Илко Илиев му връчи предложения за подобряване работата на държавната администрация при усвояване на еврофондовете. “Най-важното е тя да заработи с темпото на бизнеса, за да бъдат действително ефективни инвестициите в него”-каза той.

На въпрос какво мисли за останалите издигнати кметски кандидатури в Търговище, Сергей Станишев отговори, че според него д-р Мирев се е доказал пред гражданите на града и общината и че вероятно има кандидати, които искат да влязат в политиката заради собствения си бизнес, но хората трябва да разберат това навреме.

По отношение на учителските протести коментарът му бе:

“Неможе просто да се искат заплати без модернизация на системата. Необходим е нов обществен договор в образованието, който да даде по-високо качество. Никога не сме отказвали диалог, но без ултиматуми. Ако някой мисли, че под натиск, с протести ще ни накара да променим принципни позиции, това няма да стане.”