Проверяват съдии с детектор на лъжата след скандал
Проверяват съдии с детектор на лъжата след скандал / netinfo
Заради скандал по време на петия кръг на първенството на Израел, бе наложено главният арбитър и неговите помощници от двубоя в Кириат Шимона между Макаби Тел Авив и Апоел Ирона (0:1) да бъдат подложени на детектора на лъжата.

Основната причина са съмнителните отсъждания на рефера Шая Шитрит, който остави отбора на Макаби от двама от лидерите на тима, заради червени картони. При това, капитанът на отбора Авени Нимни бил изгонен само минута след появата му на терена, което обаче било несправедливо.

На следващия ден след мача, Шитрит бил привикан от Асоциацията на израелските футболни арбитри. Той и неговите помощници на няколко пъти променяли версиите си за случилото се, като не успели да оправдаят част от скандалните си отсъждания. В крайна сметка, главният рефер бил отстранен за осем мача.

Това решение е безпрецедентно в местния футбол. Нещо повече, Шитрит и неговите помощници ще бъдат подложени на детектора на лъжата, за да бъде установено какво точно се е случило по време на срещата. Ако изследването покаже, че те са излъгали, ги грози пожизнено наказание.