Куман започна с победа във Валенсия
Куман започна с победа във Валенсия / netinfo
Роналд Куман започна с победа кариерата си във Валенсия, побеждавайки с 2:0 при гостуването на Майорка в среща от 11-ия кръг на Примера дивисион.

Холандският специалист официално бе назначен за треньор на прилепите вчера, наследявайки тима от Оскар Фернандес, който временно води тима при загубата с 1:5 от Реал след уволнението на предишния наставник Кике Санчес Флорес.

Дебютът на Куман спокойно може да се нарече отличен, тъй като победата над намиращия се в добра форма тим на Майорка идва след три последователни загуби на Валенсия от Розенборг, Севиля и Реал с общ резултат от трите мача 1:10.

Фернандо Мориентес даде преднина на прилепите в последната минута на първото полувреме, правейки задачата на тима по-лесна през втората част. Ново попадение на Моро в 62-ата минута съкруши окончателно надеждите за точка на домакините.

Благодарение на успеха при визитата в Палма Де Майорка Валенсия се изкачи на четвърто място в класирането, изравнявайки се по-точки с втория и третия – Барселона и Виляреал, които са с мач по-малко. Начело е Реал Мадрид, който има преднина от четири точки пред преследвачите.