Комисар Рангелов: Не коментирам имало ли е обиски в Пловдив на Маргините
Комисар Рангелов: Не коментирам имало ли е обиски в Пловдив на Маргините / netinfo

Нито отричам, нито потвърждам, че е имало претърсване на офиси на Маргините в Пловдив, заяви пред Дарик радио по повод снощните обиски в над 20 офиса на „Бул Инс” в София и страната, началникът на Областна дирекция „Полиция” комисар Ангел Рангелов. Няма да коментирам нито сега, нито по-късно, допълни Рангелов в отговор на репортерски въпрос какво е иззето от пловдивския офис на „Бул Инс” на бул. „Цар Борис Трети Обединител”.

Припомням, че вчера малко преди 18 часа, полицаи от Генерална дирекция "Борба с организираната престъпност" /ГДБОП/  започнаха претърсване на сградата на „Бул Инс” в София и в цялата страна, под ръководството на градския прокурор Николай Кокинов.

Обскираните офиси са собственост на братята Красимир и Николай Маринови, известни като Маргините и близки до тях лица в София и още седем града в страната, сред които Варна и Смолян.

Обиските са постановени от прокуратурата по делото срещу братята Маргини за пране на пари. Мащабната акция на ГДБОП и прокуратурата имаше за цел да провери офиси на фирми на братята Маргини, съпругите им и близки до тях лица, през които са преминавали финансовите потоци на братята.

Антимафиотите търсиха финансови документи, които да покажат движението на паричните потоци на братята.

Делото за пране на пари срещу Красимир и Николай Маринови бе образувано през май, но полицейската разработка срещу тях не е спирала. През това време прокурорската проверка срещу е била строго секретна. Прокуратурата разследва начина на придобиване на средствата, конкретните предикатни престъпления, от които са спечелени, механизма на изпирането им и степента на престъпна организираност на процеса. Засега прокуратурата не уточнява сумата, за която Маргините се разследват.