Макриев: Много по-силни сме от Словения
Макриев: Много по-силни сме от Словения / netinfo

Голмайсторът на словенския Марибор Димитър Макриев изрази оптимизма си за успех на България при гостуването на в Любляна в сряда и дори прогнозира победа с 2:0 за лъвовете.

 

„Мисля, че нашият отбор е много по-класен от отбора на Словения и ако нашите не подценят мача ще победят с лекота” – заяви българският нападател - „Не мисля, че нашият тим е в криза. Другите отбори с нищо не ни превъзхождат. Не успяхме да се класираме заради загубените четири точки срещу Албания”.

 

Макриев израсна в школата на Левски, но преди да подпише професионален договор премина в ЦСКА, тъй като червените му гарантираха трансфер в Интер, къде обаче не успя да се наложи.

 

„Стана неразбирателство между мен и ръководството, а получих оферта от чужбина и за мен беше по-добре да премина в отбор като Интер”, обясни Макриев.

 

 „Тези четири години с Интер малко ме объркаха, през тези четири години лутане като преотстъпване не можах да намеря себе си. Като преотстъпен бях до известна степен като пренебрегнат и не получавах достатъчно шансове да се докажа.”

 

„Като футболист на Марибор ми гласуват доверие и тук се чувствам идеално. Най-важното е, когато 2-3 мача не вкараш, треньорът да продължи да разчита на теб и тогава головете идват.”

 

„Вкарах 33 гола в 50 мача, заедно с тези за купата, през последните два сезона. Сега амбицията ми е да стана голмайстор на първенството и да премина в по-голям клуб”, каза още Димитър Макриев.