Англия официално уволни МакЛарън
Англия официално уволни МакЛарън / netinfo

Стив МакЛарън, заедно с асистента си Тери Венейбълс,официално бе уволнен от поста селекционер на английския национален отбор близо три години преди да изтече контрактът му с Футболната асоциация.

Представители на ФА потвърдиха новината след извънредното заседание, проведено тази сутрин.

Срещата бе насрочена заради отпадането на „трите лъва” от Евро 2008, след снощната домакинска загуба от Хърватска с 2:3 насред „Уембли”.

Веднага след вчерашното кошмарно преживяване за цяла Англия Мака заяви, че няма да подава оставка. На днешното събрание обаче, решението за неговото уволнение е било взето единодушно.

Специалистът ще получи компенсация на стойност 2,5 милиона лири, въпреки че не успя да класира „трите лъва” за надпреварата догодина.

По-рано тази сутрин „Sun” излезе с информацията, че наставникът е бил уведомен за решението половин час след снощния крах.

Иронично, МакЛарън вече имаше билет и запазено място за полета до Южна Африка, където трябва да се проведе жребият за квалификациите за предстоящото Световно първенство, но резервацията му щебъде отменена.

Мака се превърна в треньора с най-малък стаж начело на Англия в цялата история на „трите лъва”, а островитяните за първи път от 1994 година насам не успяха да се класират за финалите на такъв голям турнир.