Клинсман готов за Англия
Клинсман готов за Англия / netinfo
Бившият селекционер на Германия Юрген Клинсман е готов да поеме английския национален отбор по футбол, съобщава „Мирър”. Според изданието 43-годишният специалист иска да наследи на поста уволнения в средата на седмицата Стив МакЛарън след фиаското на островитяните в европейските квалификации.

Бившият нападател на Тотнъм дори е готов да напусне дома си в Калифорния, САЩ, откъдето водеше Германия, за да се установи в Лондон.

Клинсман е в листата на футболната асоциация на Англия, след като изведе Германия до бронзовите медали на световното първенство през миналата година.

„Това би била мечтаната работа за Юрген. Той наистина иска да поеме Англия”, заяви близък приятел на Клинсман, цитиран от „Мирър”.

„Клинсман познава страната, познава и футбола в Англия и се надява, че все още е популярен на Острова след престоя си във Висшата лига”, допълва източникът на изданието.

Както е известно други трима от кандидатите за поста Матрин О'Нийл, Жозе Моурниьо и Луиш Фелипе Сколари отхвърлиха възможността на този етап да поемат Англия.