Ланус си осигури шампионската титла в Аржентина
Ланус си осигури шампионската титла в Аржентина / netinfo
Отборът на Ланус стана шампион на Аржентина за първи път в историята си, след като в последния си мач завърши наравно 1:1 като гост на Бока Хуниорс.

В същото време новакът Тигре, който единствен застрашаваше първото място на Ланус, загуби при визитата на Архентинос Хуниорс с 0:1.

Ланус е начело във временното класиране и недостижим на върха с 38 точки, пред Тигре - 34, Бока Хуниорс - 31, Архентинос Хуниорс - 30 и мач по-малко, Банфийлд - 29 и мач по-малко, Индепендиенте - 27 и два мача по-малко и други.

До края на първенството има още един кръг. Първите три отбора в челото обаче приключиха мачовете си предсрочно заради ангажимента на Бока Хуниорс в световното клубно първенство от 8 до 16 декември в Япония.

Ланус поведе в резултата, след като Санд се разписа в 39-та минута. Мартин Палермо успя да изравни за Бока в 66-та минута. Домакините доиграха мача с 10 души заради червен картон на Варгас.

В другия решаващ мач от кръга, Барсола донесе победата на Архентинос Хуниорс над Тигре, разписвайки се в 56-та минута. В този двубой гостите завършиха с 9 души след червени картони на Бленджо в 55-та минута и на Мореро в 84-та минута.