МРРБ дава парите от излишъка за дългове по реализирани обекти
МРРБ дава парите от излишъка за дългове по реализирани обекти / netinfo

Всички средства от бюджетния излишък, предвидени за Министерството на регионалното развитие и благоустройството, ще бъдат похарчени за покриване на неизплатени задължения по вече реализирани обекти. Това съобщи министър Асен Гагаузов. 145 млн. лева ще бъдат дадени за текущ ремонт на пътища.

Общо 243 млн. лв.ще получи Министерството на регионалното развитие и благоустройството от бюджетния излишък. От тях 44 млн. лв. ще бъдат похарчени за 86 обекта от водната инфраструктура, каза заместник-министърът на регионалното развитие Димчо Михалевски.

20 млн. лева ще отидат за участъци на автомагистрала “Марица”, моста на река Янтра при Бяла, два моста над река Марица при Септември и Огняново. 10 млн.лв. са предвидени за проектиране и строителен надзор за участъци от автомагистралите “Марица” и “Струма“. 22 млн. лева пък са за подобряване на жилищните условия на ромите и улична инфраструктура.

Асен Гагаузов обясни, че винаги има реализирани обекти, които се изплащат с бюджета за следващата година. През 2007 г. от бюджетния излишък ще бъдат изплатени около 30 процента допълнително за извършени дейности, допълни Гагаузов.