Диспечер в “Чистота” опра пешкира за неопесъчените улици
Диспечер в “Чистота” опра пешкира за неопесъчените улици / netinfo
Диспечер на общинската фирма „Чистота” е уволнен след избухналия скандал със запис на разговор между него и дежурният от Пътна полиция за заледените пловдивски улици, съобщават от комуналното предприятие. В него служителят на комуналната фирма нарича “серсеми” пловдивските шофьори, които се оплакват в КАТ от състоянието на пътните настилки.

На въпрос на полицая защо улиците не са опесъчени, което е довело до много катастрофи, диспечерът обяснява, че нищо не може да се направи.

Управителят на „Чистота” Радослав Кошински оспори твърдението на своя вече бивш подчинен, че не е извършено опесъчаване. Той обясни разминаването с това, че служителят не е имал необходимата информация, защото не е отговарял за зимното почистване. Според Кошински по същото време екипите на фирмата са хвърляли пясък по най-невралгичните места - мостове, надлези, основни булеварди и натоварени кръстовища. Днес Кошински се срещна с началника на Пътна полиция Трендафил Новаков. Според управителя на комуналната фирма темата на разговора е била по-добрата координация между двете институции.

Скандалният запис на разговора между дежурните в КАТ и “Чистота” ще бъде излъчен в следобедната програма на Дарик от студиото в Пловдив