Топмьолер дойде навъсен в София
Топмьолер дойде навъсен в София / netinfo
Старши треньорът на Грузия Клаус Топмьолер пристигна в София за предстоящите преговори относно програмата за световните квалификации. Немският специалист не бе особено словоохотлив пред българските репортери, дори опита да ги заобиколи, но в крайна сметка не успя да се отърве от чакащите го журналисти. Наложи се бившият треньор на Бербатов в Леверкузен да спре и да отговори на 2-3 въпроса.

„Всеки иска да направи програмата според своя план. Ще говоря повече утре. Смятам, че в нашата група фаворит е Италия. След това идва ред на България, или поне така показва ранглистата на ФИФА. Мисля, че аутсайдерите са Кипър и Черна гора”, отбеляза на летище София Клаус Топмьолер.

Любопитно е, че треньорът на грузинците се засече на ВИП-а с представителите на делегацията от Ейре. Малко по-рано в София пристигнаха пратениците на Кипър.

Другите по-известни имена, които ще дойдат в България са това на националния селекционер на Италия Роберто Донадони, президентът на италианската футболна федерация Джанкарло Абете и президентът на черногорската футболна федерация Деян Савичевич.

Работното заседание, на което ще се определи програмата на мачовете от 8 квалификационна група за Световното първенство през 2010 година в ЮАР ще се проведе на 15 януари.