Обявяват  “Пожарникар на годината”
Обявяват “Пожарникар на годината” / netinfo

Тринадесетите награди “Пожарникар на годината” ще бъдат връчени на тържествена церемония от 12 часа в Дом №2 на резиденция “Бояна”.

За тринадесети пореден път по двете основни направления на дейност на НСПБЗН – МВР проведе ежегодния Национален конкурс “Пожарникар на годината”. Имената на победителите на национално равнище ще станат известни днес, когато в Резиденция “Бояна” ще се състои тържествената церемония за награждаване на отличените с титлата “Пожарникар на годината” за 2007-ма. На нея ще присъства ръководството на вътрешното министерство и други официални гости.

Националният конкурс “Пожарникар на годината” e основан през 1995г., като през годините регламентът за провеждането му в основни линии е запазен - присъжда се в пет раздела. Престижът на отличието, което ще получат общо 13 пожарникари, произтича от самия регламент - състезание по комплексни показатели на дейността за едногодишен период и изпит за потвърждаване на степента на теоретичната и практическата подготовка на участниците.

В първия етап на конкурса – в районните служби “Пожарна безопасност и защита на населението”, общо са участвали 2004 пожарникари, от които до участие в конкурса на областно равнище са допуснати 419. Сериозна е и конкуренцията в заключителния му етап на национално равнище, за който общо са номинирани 115 пожарникари.