Вестниците днес
Вестниците днес / netinfo
Ученици от Езиковата ще представят България в Страсбург, с тази новина ни посреща днес от първа страница новият брой на плевенският всекидневник в. “Посредник”. На 6 март в Европейския парламент в Страсбург ще се проведе т. нар. ден Euroscola. Тази програма дава възможност на младежи от всички държави членки на Европейския съюз заедно да дискутират своите очаквания и идеи за развитието на евроинтеграцията. В инициативата ще участват 25 ученици и двама преподаватели от плевенската ГПЧЕ, които ще представят и страната ни.

Румен Петков направи първа копка за разширяване сградата на ОДП – Плевен, още едно заглавие от “Посредник” днес. Министърът даде и коментар за самоубийствата във Второ РПУ.

С лев повече на месец ще плащат пенсионерите за пътуване, това е заглавие от стр. 3 в “Посредник” днес. Това решиха общинските съветници на сесията на местния парламент. Така от 9 лв. тримесечната абонтаментна карта за пенсионери над 65 год. беше увеличена на 12 лв. Новите цени влизат в сила от 1 април. В решението е допълнено, че право на тези карти имат само хората над 65 год., които не получават интеграционна добавка за транспорт, на основание Правилника за приложение на Закона за интеграция на хората с увреждания или на друго основание.

От “Посредник” днес научаваме, и че в събота в Плевен се е провел първият за страната обучителен семинар за общински съветници на партия “Атака” от Плевенска област. Техни лектори бяха кметът Найден Зеленогорски и председателят на Плевенския общински съвет Георг Спартански. Целта на семинара е новоизбраните съветници и кметове от “Атака” да научат правата и задълженията си, както и възможностите за финансиране от програми на Европейския съюз.

В новия брой на плевенския всекидневник ще прочетете и как Агенция "Военни клубове и информация" издаде рекламна брошура; все павече са случаите на неправомерно присъединяване към ел. мрежата; от стр. 5 ще разберете и как разкриха поръчков крадец на луксозни коли.

ГЕРБ и Българска нова демокрация са заедно срещу правителството на тройната коалиция, ловешкият депутат Лидия Шулева посочи, че има вероятност за предсрочни избори, съобщава от първа страница ловешкият “Народен глас”.
Открит е незаконен арсенал в село Бежаново, продължават да разпитват свидетели поделото на ГЕРБ за местните избори, четем още.

Тайните агенти, кандидати за кметове са повече, отколкото за общински съветници, пише днес “Народен глас”. Вестникът публикува пълния списък на последните 14 тайни агенти и щатни сътрудници на бившата ДС, които са били кандидати за общински съветници. Най-любопитния случай е в Тетевен, където вербуваният Марин Дамгов днес е зам.-кмет, а вербувалият го щатен служител на ДС Тихомир Лазаров - общински съветник.