ЦСКА пак би Левски
ЦСКА пак би Левски / netinfo

Волейболистите на ЦСКА биха Левски в третото за годината вечно волейболно дерби. В суперохранявата от полиция зала Универсиада червените стигнаха до победата с 3:1 гейма (25:19, 25:19, 21:25, 25:18).

Армейците отново си заслужиха поощрения, след като показаха по-добра и организирана игра и допуснаха по-малко грешки.

Момчетата на Мартин Стоев играха колебливо и само след малък натиск от съперника объркваха и губеха играта си.

В първия гейм червените натрупаха аванс, който запазиха до края. През втората част при смяна на разпределителите в синия тим и преднина от 18:14 за Левски, ЦСКА реализира десет поредни точки за 23:18 и след грешен сервиз на Георги Лазаров и ас на Иван Колев армейците поведоха с 2:0.

През третия гейм и двата отбора предприеха доста смени. Левски повеждаше с четири точки и успя да вземе гейма с 25:21. Нивото на игра за вечно дерби не бе високо.

Четвъртата част започна от поредица грешни сервиси и за двата отбора. ЦСКА желаеше повече победата и с мобилизирана и по-добра игра бързо натрупа голям аванс и взе успеха с 3:1 след 25:18.

За най-полезен играч в мача бе определен завърналият се след контузия при червените Иван Колев. Сред присъстващите 500 зрители в зала Универсиада се появиха напусналите за известно време волейболните среди Иван Сеферинов и Георги Чолов, като вторият сподели:

„Жив съм, живея си живота в България и Италия, ходя на риба и да плувам, засега няма да се връщам във волейбола.”

ЦСКА играе утре от 18:00 часа срещу непобедения Лукойл Нефтохимик в зала Универсиада, а Левски от 13:30 срещу Черно море. В 16:00 часа се срещат Марек и Пирин Разлог.